Virena

Yksi nimi, monta toimintaa
Virpi Pakarinen
YTM
Hortonomi (Amk)

Virenan tarina on alkanut jo vuonna 1994, kun mietin Amk- opintoja viimeistellessäni mahdollisuutta alkaa yrittäjäksi ja pyörittelin yritysnimeä mielessäni. Toiminimellä Viherpalvelu Virena  aloin tehdä vuonna 2002 äitiyslomien välissä pihasuunnitelmia ja pieniä viherrakennustöitä, kunnes avasin Ainolan Pihamaa- elämyspuiston ja puutarhamyymälän Savitaipaleelle 2007.  Puutarhakoristeiden ja sisustustuotteiden maahantuotia, kauppaa, sekä puutarha-alan kauppaa  Ainolassa harjoitettiin 2015 saakka. Ainola on nykyään avoinna vain tilauksesta, ja  tiloja voi vuokrata mm. yksityistilaisuuksiin ja varastokäyttöön. Kesäaikaan Ainolassa järjestetään erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

 

Keväällä 2018 olen suorittanut YTM- tutkinnon pääaineenani ympäristöpolitiikka. Asiantuntijapalvelut sisältävät  nykyään pihasuunnitelmien ohella erilaisia koulutus- ja konsulttipalveluja sekä kurssitoimintaa.  Harrastuksiini kuuluvat mm. kaikenlaiset käsityöt sekä uusien kädentaitojen ja tietokoneohjelmien  opiskelu.  Tuote- ja palveluvalikoimaan onkin kysynnän mukaan lisätty askartelutarvikkeiden kauppaa, ATK- ja kädentaitokursseja sekä monipuolisesti erilaisia markkinoinnin palveluja. 

KESTÄVÄSTI:
Kuunnellen, Oppien, Kunnioittaen

 

Arvomaailmani

pohjaa hyvin vahvasti perinteiden kunnioitukseen. Toimintani suuntautuu maaseudun pienyrittäjyyden sekä viihtyisän ja terveellisen elinympäristön edistämiseen, käsillä itse tekemiseen, kierrättämiseen ja kekseliäsiin, edullisiin ratkaisuihin.  Luovana tyyppinä olen aina tykännyt yhdistää huvin ja hyödyn työssäni ja halunnut opetella ja kokeilla asioita ennakkoluulottomasti, sekä muillekin neuvoa onnistuneita ratkaisuja.

Työtapani

voi tiivistää kolmeen sanaan: Kuuntele, Opi, Sovella. Herkällä korvalla kuulostelen ihmisiä ympärilläni ja seuraan  keskustelua ja trendejä sekä lähellä, että maailmalla. Pääsääntöisesti toteutuksissa hyödynnän perinteisiä, hyviksi havaittuja menetelmiä ja materiaaleja tilanteeseen ja paikkaan sopivalla, uudella tavalla.

Eettisyys on minulle tärkeää

Olen matkustellut yli 30 maassa vuosien varrella tutustuen erilaisiin kulttuureihin. Länsi-Balilla sijaitseva maaseutukylä Pancardawa Pendem- piirikunnassa on viimeiset kymmenen vuotta jo ollut minulle se 'kaukainen kotikylä'.  Balilaisten ihmisten syvä kunnioitus luontoa ja sen tarjoamia elinmahdollisuuksia, sekä perinteitä kohtaan on  suunnittelussani inspiraation lähteenä. Balilaisten käsityöläisperheiden valmistamia tuotteita näkee Ainolan pihassa ja rakennuksissa, niitä olen teettänyt ja Ainolaan myyntiin tuottanut vuosina 2007-2014.  Edelleen Virena välittää ja myy näitä uniikkeja, ettisesti tuotettuja ja pääsääntöisesti luonnon materiaaleista käsityönä valmistettuja koriste- ja käyttöesineitä.

Yrittäjyys veren perintönä

Olen syntynyt ja kasvanut maatilaa ja käsityöyritystä pyörittäneessä perheessä. Oman, kaksi vuosikymmentä kestäneen  yrittäjätaipaleeni varrella olen oppinut monta asiaa kantapään kautta, monta hyvää ideaa on jäänyt 'hihaan' odottamaan sopivaa tilaisuutta muotoutua liiketoiminnaksi. Olen toiminut  toisten pienyrittäjien kanssa yhteistyössä Etelä-, ja Pohjois-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa viimeiset 20 vuotta. Tätä vahvaa kontaktiverkostoa, kertynytttä oppia ja mahdollisuuksia menestykseen yhteistyöllä toivoisin voivani jakaa oppina erilaisten tuote- ja liiketoimintaideoiden ohella.

Kuvataide- ja ATK-harrastuksestani

on monta kertaa ollut iso apu erilaisten mainosten, esitteiden, nettisivujen ja muiden visuaalisten tuotteiden teossa niin itselle kuin yhteistyökumppaneillekin. En tunnustaudu media-alan tai graafisen suunnittelun ammattilaiseksi, mutta osaan antaa vinkkejä tyylistä ja edullisista toteutusvaihtoehdoista, verkostoni kautta voin myös suositella samalla aaltopituudella olevia ammattilaisia avuksi. Tarvittaessa pystyn myös toteuttamaan perustasoisia esitteitä, mainoksia, nettivuja ja muita markkinoinnin välineitä.

Also in English.

YTM- tutkintoni 2018

antaa nyt myös hyvät valmiudet entistä syvällisemmin ymmärtää niitä tekijäitä, joilla kestävää liiketoimintaa voidaan harjoittaa ympäristöä ja toisia ihmisiä, sekä muitakin kanssaeläjiä kunnioittaen. Tätä osaamista haluan edelleen vahvistaa väitöskirjatyössäni tulevien vuosien aikana.

© 2019 Virpi Pakarinen. Kaikki oikeudet pidätetään.

Postiosoite/Toimisto:

Ratsumestarintie 27 as 2

59800 Kesälahti

Noutovarasto (Ainola):

Mikkelintie 1371

54800 Savitaipale

P. 040-7301300 (klo 16 jälk)

Virena Ky
Kotipaikka: Kitee
Y-tunnus: 2208455-9
p. 040-7301300
Osoite: Ratsumestarintie 27 as 2, Kesälahti
info@virena.fi